Beste uitrusting van de vroege zomer van 2023

De zomer van 2023 is goed begonnen. In de afgelopen weken hebben we het genoegen gehad om een ​​eersteklas luidsprekersysteem te beoordelen en aan te bevelen van een gerenommeerd luidsprekermerk dat bekend staat om zijn uitzonderlijk klinkende elektrostatische luidsprekers, een vlaggenschip AVR met vier subwooferuitgangen die afzien van de vlaggenschipprijs, een luidsprekersysteem dat u in uw muren kunt verbergen en een ultrabrede QD-OLED-monitor die gaming naar nieuwe hoogten stuwt.

Denon AVR-X3800H AV-ontvanger: $ 1.700

Prestatie
Functies
Ergonomie
Waarde

Tientallen jaren nadat het “huwelijk van audio en video” eindelijk werkelijkheid werd in de vorm van videorecorders met stereogeluid en ontvangers met ingebouwde surround-sound-decodering, blijft de AudioVideo (AV)-receiver indruk maken met zijn schijnbaar grenzeloze vermogen om steeds meer technologie te proppen in een enkele component die ook genoeg wattage herbergt om een ​​groot aantal luidsprekers aan te sturen. Denons AVR-X3800H is een indrukwekkend hedendaags exemplaar dat negen kanalen aan vermogen combineert met alle functies die je nodig hebt om een ​​geweldige thuisbioscoop samen te stellen voor een prijs die onverwacht redelijk is. De lijst bevat drie smaken van meeslepende surround-soundverwerking – Dolby Atmos, DTS:X (met een IMAX Enhanced-modus) en Auro-3D – draadloze streaming in meerdere kamers via het Heos-systeem van Denon, HDMI 2.1 op alle in- en uitgangen, 8K-videomogelijkheden met opschaling, Dolby Vision en HDR10+ High Dynamic Range (HDR)-verwerking, Audyssey kamerakoestiekverwerking van het hoogste niveau en nog veel meer.

Maar voor serieuze systeembouwers, wat echt opvalt, is de opname van vier onafhankelijke subwooferuitgangen ter ondersteuning van opstellingen met twee of meer subwoofers en de mogelijkheid om enkele (of alle) van de negen versterkerkanalen van de receiver naar de voorversterkeruitgangen te sturen om tegemoet te komen aan meer geavanceerde AV-opstellingen met verschillende stroomvereisten.

Recensent Dan Kumin gebruikte de X3800H om een ​​5.1.4-kanaals Atmos-luidsprekersysteem aan te sturen dat hij kon kalibreren naar een T met behulp van het ingebouwde Audyssey-systeem. Van daaruit deed hij auditie voor een reeks stereomuziek en meerkanaals muziek- en filmselecties om de algehele prestaties te peilen, die in één woord fantastisch waren. Bij muziek viel de Dolby Atmos-mix van een Stravinsky-vioolconcert op door zijn natuurlijke toon, zaalgeluid en ruimtelijke lokalisatie. Overschakelen naar films, de Atmos-soundtrack van 2013 Zwaartekracht kwam door met zijn briljante gebruik van ruimtelijke locatie om het drama van gestrand zijn in de ruimte te verheffen. Al met al blinkt de Denon AVR-X3800H AV-receiver uit door zijn vermogen om vlaggenschipprestaties te leveren zonder de vlaggenschipprijs.

IN EEN OOGOPSLAG

Plus

Audyssey XT32 kamercorrectie (met Dirac Live-optie tegen meerprijs)
9 kanalen voor het voeden van een volledige Atmos/DTS:X-lay-out
4 subwooferuitgangen om meerdere subwoofers te integreren en EQ
Handige global-preset-functie

Minus

HEOS-app vereist voor het streamen van muziekservices
Afstandsbediening zonder achtergrondverlichting

Volledige recensie hier (geplaatst op 16-06-23)

MartinLogan Motion Home Theatre-luidsprekers en BalancedForce-subwoofer: $ 9.194 (zoals getest)

Motion-luidsprekers
Prestatie
Bouwkwaliteit
Waarde

BalancedForce 210-subwoofer
Prestatie
Functies
Bouwkwaliteit
Waarde

Toen MartinLogan meer dan tien jaar geleden de Motion-serie introduceerde, vertegenwoordigde de lijn een nieuwe richting voor een merk dat zijn reputatie had opgebouwd rond de fantastisch klinkende elektrostatische luidsprekers die het sinds 1983 had geproduceerd. Het omarmde een traditioneel box-luidsprekerontwerp met één belangrijke uitzondering : in plaats van een standaard dome-tweeter gebruikte het een innovatieve Gevouwen beweging tweeter – een rechthoekig dunne-film diafragma dat is gevouwen als een accordeon en opgehangen in een magnetisch veld. De tweeter, die veel van dezelfde prestatievoordelen van elektrostatische technologie biedt, maar in een kleiner pakket, blijft een hoeksteen van de Motion-serie, nu in de vierde generatie, en klinkt net zo lief als altijd.

Het 5.1 home theatre-ensemble dat we hebben beoordeeld, combineerde twee Motion F20-torens met een Motion C10-center, twee op een standaard gemonteerde Motion B10-boekenplank-/surroundluidsprekers en een BalancedForce 210-subwoofer – allemaal prachtig ingericht en met uitzonderlijke zorg gebouwd. Toen het systeem eenmaal was ingesteld en de vereiste aanpassingen aan de subwoofer waren gemaakt, nam recensent Jim Wilson genoegen met een uitgebreide filmsessie waarin de chaos van de Tweede Wereldoorlog van Woedeouderwetse chaos in westerse stijl met dank aan Bereik openenen de volledig natuurlijke prehistorische geluiden van 10.000 voor Christus. Hoewel de actie en het bijbehorende geluid in deze drie films heel verschillend zijn, brachten de Motion-luidsprekers de uiteenlopende geluiden authentiek over. Vooral de stemmen vielen op. Zoals Wilson het verwoordde: “Een van de meest veelzeggende aspecten van een spreker is of hij de menselijke stem al dan niet nauwkeurig kan nabootsen. “ Het systeem heeft deze test met gemak doorstaan.

De luidsprekers spraken zich ook eervol uit met muziek, waardoor Wilson onder de indruk raakte van hun vermogen om voortreffelijke details te combineren met haarscherpe beelden en rijke bassen. Als je een serieuze audiofiel bent die op zoek is naar een nieuwe spanning, zullen de bijgewerkte Motion Series-luidsprekers van MartinLogan het lukken.

IN EEN OOGOPSLAG

Plus

Ongelooflijke middentonen en hoge tonen
Elegante uitstraling
Uitzonderlijke bouwkwaliteit

Minus

Niet goedkoop
Perfect Bass Kit niet inbegrepen bij sub
MAP (Manufacturers Advertised Pricing) afgedwongen

Volledige recensie hier (geplaatst op 23-08-06)

RSL W25E inbouwluidsprekersysteem: $ 2.020 (zoals getest)

RSL W25E inbouwluidsprekers
Prestatie
Bouwkwaliteit
Waarde

RSL CG25 middenluidspreker
Prestatie
Bouwkwaliteit
Waarde

RSL Speedwoofer 12s
Prestatie
Functies
Bouwkwaliteit
Waarde

Toen luidsprekers die speciaal waren ontworpen voor wand- of plafondmontage zo’n 30 jaar geleden voor het eerst op de markt verschenen, werden ze door audiofielen belachelijk gemaakt. Zogenaamde “architecturale luidsprekers” zouden nooit het geluid van vrijstaande luidsprekers kunnen evenaren, spotten ze. Maar na verloop van tijd verbeterden de ontwerpen van inbouw-/plafondluidsprekers tot het punt waarop het beste van de partij net zo goed kan klinken als traditionele stand-alone luidsprekers en dat tegen redelijk redelijke prijzen. Een goed voorbeeld is het W25E in-wall luidsprekersysteem van Rogersound Labs (ook bekend als RSL).

De 5.1-opstelling die we hebben beoordeeld, combineerde vier W25E-in-walls met een op timbre afgestemde vrijstaande CG25-centerluidspreker en stand-alone Speedwoofer 12s. De W25E-luidsprekers die worden gebruikt in de surround-posities voor links/rechts en achter, zijn voorzien van de gepatenteerde Compression Guide-behuizing van het bedrijf voor verminderde kastresonantie en een MTM-driveropstelling (midrange-tweeter-midrange) waarin de tweeter is verschoven; de lay-out, die ook de drivers op een schuine baffle plaatst, is ontworpen om de verticale en horizontale spreiding te verbeteren om een ​​soepelere respons op de luisterpositie te bereiken. Raad eens? Het werkt.

Om de overstap te maken van omslachtige wandluidsprekers naar inbouwluidsprekers die vlak in de muur zitten, brak de oude recensent David Vaughn zijn gereedschapskist uit en installeerde het RSL-systeem in zijn hol. Hij was meteen onder de indruk van wat hij hoorde, eerst met muziek en daarna met filmsoundtracks. De beeldvorming was nauwkeurig en bij films blonken de luidsprekers “uit in het creëren van een stevige muur van geluid die uit de voorkant van de kamer kwam”. Het systeem won ook zijn vrouw voor zijn onopvallende aanwezigheid. Audiofielen die denken dat het onmogelijk is om geloofwaardig geluid te krijgen uit inbouwluidsprekers die bijna verdwijnen, zullen geschokt zijn als ze horen wat de W25E-luidsprekers van RSL kunnen doen.

IN EEN OOGOPSLAG

Plus

Schone uitvoer
Randloos magnetisch rooster
Schuin schotontwerp verbetert de beeldvorming

Minus

Installatie vereist isolatie achter de luidspreker

Volledige recensie hier (geplaatst op 22-06-23)

Samsung 49-inch Odyssey OLED G9 ultrabrede gamingmonitor: $ 2.200

Prestatie
Functies
Ergonomie
Waarde

De gestroomlijnde G95SC van Samsung is het eerste technologische wonder in zijn soort waar je van gaat kwijlen, vooral als je een serieuze gamer bent. De monitor beschikt over een groot QD-OLED-scherm met een beeldverhouding van 32:9 dat 1,20 meter breed is met dubbele QHD-resolutie (5.120 x 1.440) en een supersnelle vernieuwingsfrequentie van 240 Hz voor het weergeven van enkele van de meest vloeiende en ultra- gedetailleerde afbeeldingen die u zult zien. Het gebruik van kwantumstippen – de “QD” in QD-OLED – tilt de toch al eersteklas beeldkwaliteit van OLED naar nieuwe hoogten met meer helderheid en nog natuurlijkere kleuren, terwijl de zachte “1800R”-kromming van het scherm de onderdompeling verbetert zonder te extreem te zijn.

De G9 is opmerkelijk nauwkeurig uit de doos en maakt gebruik van de krachtige Neo Quantum Processor Pro van Samsung om de videokwaliteit in bijna realtime te optimaliseren voor een uitstekend beeld met een razendsnelle responstijd van 0,03 milliseconde (in 240 Hz-modus). De monitor beschikt ook over een hoog dynamisch bereik (HDR) dat gebruikmaakt van het “oneindige” contrast van OLED en een breed kleurengamma dat de DCI/P3-ruimte bestrijkt. Wat de G9 nog aantrekkelijker maakt, is streamingondersteuning voor cloudgaming via de Samsung Gaming Hub, app-gebaseerde toegang tot Netflix en andere populaire streamingdiensten, een programmeerbare slimme afstandsbediening die veel aanpassingsmogelijkheden biedt, en een robuuste standaard die supergemakkelijk aan te passen is .

Om de G9 grondig te trainen, S&V redacteur Mark Henninger gebruikte een glasvezel HDMI-kabel om de G9 aan te sluiten op een 12-core pc uitgerust met een Nvidia GeForce RTX 3080 Ti grafische kaart en werd meteen getroffen door een beeld dat hij beschreef als hypergedetailleerd en driedimensionaal. “Graphics hebben een ongeëvenaard contrast, kleur en scherpte (met) geen waarneembare kleurverschuiving of verlies van contrast wanneer ze buiten de as worden bekeken”, en latentie is niet aanwezig wanneer de monitor in 240 Hz-modus werkt. De G9 levert “alle elementen die nodig zijn voor geweldig gamen: kleur, contrast, resolutie, beeldverhouding, lage invoervertraging, kijkhoeken en hoge framesnelheid.” Als je op zoek bent naar een ultieme game-ervaring met een scherm dat het extra potentieel biedt van supercharged foto-/videoproductiviteit, dan zal de Samsung G95SC je daarheen brengen.

IN EEN OOGOPSLAG

Plus

State-of-the-art grafische afbeeldingen
Geweldig voor gamen en productiviteit
Statement-makend ontwerp
Boordevol slimme functies
Fabriek gekalibreerd

Minus

Prijzig
Heeft een krachtige pc nodig om te gamen

Volledige recensie hier (geplaatst op 26-06-23)

Om door alles te bladeren Beeld & Geluid-aanbevolen AV-apparatuur, uitgesplitst per categorie, bezoek onze Top Picks-pagina.

Zie ook Topkeuzes van het jaar 2022.

Bluetooth-speaker.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart