Panasonic onthult OLED-line-up voor 2023, voegt QD Mini LED- en Fire TV LED-modellen toe

Panasonic heeft tijdens een showcase-evenement in Berlijn een vijfkoppige line-up van OLED-schermen en twee nieuwe LED-modellen onthuld.

We wisten al van de high-end MZ2000 OLED, nadat we een preview van dit vlaggenschip hadden gehad op CES, maar we kunnen nu bevestigen dat deze zal worden vergezeld door de MZ1500, MZ980, MZ800 en MZ700.

Panasonic heeft ook zijn eerste Quantum Dot Mini LED-model onthuld, de MX950, en zijn eerste LED 4K-aanbod gebouwd rond Amazon’s Fire TV OS, de MX800.

Nieuw bij de duurdere modellen dit jaar is Nvidia G-Sync-compatibiliteit; een True Game-modus die tot doel heeft kleurnauwkeurigheid te garanderen met brongeoriënteerde HDR-tonemapping; en spelgeluidsmodi. True Game Mode kan professioneel worden gekalibreerd met Calman Color-kalibratiesoftware, mocht u daar behoefte aan hebben.

Het vlaggenschip MZ2000 zal verkrijgbaar zijn in de maten 55 inch, 65 inch en 77 inch (hierboven afgebeeld) en zal een toonaangevend Micro Lens Array (MLA)-paneel gebruiken op de 55 inch- en 65 inch-modellen, met een gepatenteerde meerlaagse warmtebeheerconfiguratie over de hele linie .

Net als zijn voorgangers heeft de MZ2000 een volledig geïntegreerd Dolby Atmos-geluidssysteem met meerdere luidsprekers. Als je echter al audio hebt gesorteerd, dan is de goedkopere MZ1500 misschien iets voor jou. Dit hoogwaardige alternatief belooft OLED-prestaties op professioneel niveau en maakt gebruik van Dynamic Theater Surround Pro-audioverwerking via een nieuwe ingebouwde naar voren gerichte luidspreker en subwoofer.

De MZ1500 is gebouwd rond een Master OLED PRO-paneel en maakt gebruik van de HCX Pro AI-processor van Panasonic. Verkrijgbaar in 55-inch en 65-inch modellen, biedt het een mooi revolutionair ‘Swivel Design’ om tegemoet te komen aan een breed scala aan ideale kijkhoeken.

De middenklasse MZ980, ook met een HCX Pro AI-processor, beschikt over Theater Surround Pro-audioverwerking en True Game Mode. De is verkrijgbaar in schermen van 42 inch, 48 inch en 55 inch.

De MZ2000, MZ1500 en MZ980 draaien allemaal op de nieuwste iteratie van Panasonic’s smart TV OS, My Home Screen 8.0. Ze werken ook met Alexa en Google Assistant. HDR-ondersteuning omvat Dolby Vision en HDR10+ (incl. Adaptive).

Verzending in schermformaten van 42 inch tot 65 inch, de MZ800 en MZ700 bieden een oprit voor Panasonic OLED. Het softwarepakket is echter nogal anders, aangezien de MZ800 en MZ700 Android TV gebruiken in plaats van het eigen systeem van Panasonic. Ze missen ook de geavanceerde gaming-functieset.

We vermoeden dat gamers misschien het meest geïnteresseerd zijn in de MX950 (hierboven afgebeeld). Verkrijgbaar in schermformaten van 55 inch en 65 inch, dit is het eerste Quantum Dot Mini LED-model van Panasonic. Ultrahelder, met superieure HDR-controle, dit HCX Pro AI-model ondersteunt Dolby Vision IQ en HDR 10+ Adaptive, evenals het Game Mode Extreme-platform van Panasonic. Andere aardigheden zijn onder meer 4K 120Hz verversingssnelheidondersteuning, met VRR, AMD FreeSync Premium en Nvidia G-Sync. Deze Mini LED QD-debutant draait ook op My Home Screen 8.0.

Ten slotte ziet Panasonic met de MX800 voor het eerst achter Amazon’s Fire TV OS springen. Dit 4K LED-model wordt geleverd met een Alexa-spraakafstandsbediening en wordt geleverd in een breed scala aan schermformaten: 43 inch, 50 inch, 55 inch, 65, 75 inch en 85 inch. HDR-ondersteuning omvat HDR10+ en Dolby Vision. Er is echter geen ondersteuning voor 4K/120 gaming, aangezien dit een 60Hz-paneel is.

Om het belang van gaming voor de 4K-flatscreenmarkt te benadrukken, heeft Panasonic ook aangekondigd dat het de officiële tv-partner is voor Diablo IVde nieuwe blockbuster gametitel van Activision.

Bluetooth-speaker.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart